Bullet journal – 10 uger, hvad har jeg lært?

Så er jeg ti uger (og 58 sider) inde med min lille bog og siden jeg er på ferie så vil jeg tage mig tiden til at få tænkt over hvad jeg har lært indtil nu.

Funktionel vs. fancy

Jeg er en kreativ person. Dette var grunden til at jeg blev tiltrukket til bullet journaling i første omgang. Det var som sådan ikke fordi jeg følte jeg havde behov for en kalender eller et system der kunne holde styr på mit liv og min trang til lister, men fordi min krea-afhængighed øjnede et nyt fix med nyt udstyr. Jeg fordybede mig i pinterest, blogs og instagram, som flyder over med smukke håndskrevne og dekorerede sider lavet af folk med større evner, mere tid og bedre grej end jeg syntes jeg rådede over.

Dette var intimiderende for mig, og jeg kan kun forestille hvordan det kan virke afskrækkende for de af os som ikke ville betegne sig selv som kreativt anlagt. Heldigvis er dekoration valgfrit og der findes også mange som foretrækker den u-pyntede version. Hvis det er dig, så kan du kigge forbi den internationale facebookgruppe for minimalistiske bulletjournals efter mere inspiration.

Jeg opdagede med mig selv at selvom jeg foretrak de pyntede journals, så havde jeg ikke selv det nødvendige tid og overskud til at efterligne mine favoritter. Heldigvis har jeg nu fundet min egen stil som jeg er rigtig glad for, med lidt håndtegning og resten hjulpet på vej med washitape og klistermærker.

I sidste ende er jeg endt op med et ret tilfredsstillende miks af funktion og hobby som gør mig glad!

Indhold jeg har prøvet

Indholdet er det vigtigste i en bullet journal. Udover kaldender funktionen med daglige gøremål osv. ligger en stor del af funktionaliteten også i at bogen frit kan indeholde alle de lister, opskrifter og andet indhold som jeg før havde det med at skrive på løse papirer og i tilfældige notesbøger.

Ud over min kalender indeholder min bullet journal:

Opskrifterwp-1470320380814.jpg

Hvis jeg skal lave noget ny mad jeg ikke har lavet før, så undersøger jeg som regel flere forskellige opskrifter og kombinerer de elementer jeg synes bedst om. Jeg vil også tit støde på især bageopskrifter der anvende amerikanske mål. I min journal kan jeg finde mine omskrevne opskrifter så jeg nemt kan lave dem igen en anden gang.

Lister

Lister for det ene og det andet! Jeg er endnu ikke gået liste-amok, men der er da sneget sig en håndfuld brugbare og sjove lister ind i min bullet journal:

 • Film jeg gerne vil se
 • Sjove ting min dreng på 2,5 år siger
 • IKEA listen (ting jeg skal huske næste gang jeg er der)
 • Krea-listen (mine igangværende projekter)
 • Blog ideer
 • Pakkeliste for vores sommerferie

wp-1470320387857.jpg

Trackers

Trackers er super populære i bullet journal sammenhænge. Især habit trackers, hvor ideen er at vælge nogle gode vaner man ønsker at opretholde ved at sætte et kryds hver dag når man har gjort dem. Jeg har forsøgt – og fejlet! Jeg fejlede både i at gøre de opgaver jeg havde sat mig for OG i at huske at markere når jeg så havde gjort noget… Jeg har valgt at skyde skylden på ammehjerne og jeg skal helt sikkert prøve igen når jeg er færdig med det her barselshalløj!

Jeg har dog haft god brug af en daglig søvn-tracker der hjælper mig med at holde styr på hvornår lillepigen tager sine lure (samt hvor meget/lidt søvn jeg selv får). Den kan jeg holde og den er jeg glad for!

wp-1470320391708.jpg

Dagbog

Der er mange mange forskellige måder at føre en smule dagbog på og jeg har gennem tiden forsøgt og fejlet i et par af dem. Også i min bullet journal har jeg prøvet forskellige systemer af, både det med bare at skrive et par linjer hver dag og den med at have en liste hvor jeg skrev noget der havde gjort mig glad den dag. Alle metoder er gode og hyggelige, men jeg ender altid med for mange tomme felter, som jeg så kan ærge mig over aldrig blev udfyldt (hvad lavede jeg overhovedet den dag?)

Det eneste jeg med succes har kunnet holde ved, har været min igangværende fotodagbog over vores sommerferie med ungerne. Dette hjulpet godt på vej ved at der rent faktisk sker noget hyggeligt hver dag og at jeg har fået nyt grej legetøj – nemlig en polaroid mini fotoprinter, som er sjov at bruge.

img_20160802_090101-01.jpeg

Jeg vil helt sikkert fortsætte med at forsøge at skrive lidt ned om vores hverdag og ferier i fremtiden – nederlag til trods. Jeg tror det bliver sjovt at se tilbage på når ungerne er store!

Indhold jeg gerne vil prøve

Der er selvfølgelig også ting jeg ikke har prøvet endnu, som jeg håber jeg ville kunne vise jer i fremtiden.

Madplan

Der er masser af folk der kan finde ud af at lave madplaner, både med og uden bullet journal, men jeg har aldrig kunnet! Det er på listen over ting jeg skal prøve.

Future log

Det virker måske lidt åndssvagt, men jeg har aldrig fået sat en future log op! Min bullet journal er selvfølgelig også sat op mens jeg har været på barsel, så det er begrænset hvor mange aftaler og opgaver jeg har haft at holde styr på, men sådan en skal jeg helt sikkert snart få sat op!

Herudover kommer der helt sikkert flere lister!

 

2 thoughts on “Bullet journal – 10 uger, hvad har jeg lært?

  • Zitta siger:

   Hejsa, jeg bruger ikke spray lim – det tror jeg villle være noget værre roderi 😉 Jeg ville bruge en almindelig limstift hvis ikke det var fordi jeg havde købt såden en fin rulle-fætter med dobbeltsidet tape (lidt lige som dem man kan få med rette-bånd) de kan fås i alle boghandler 🙂 Fordelen ved dem er at der ikke er tørretid, så man kan skrive på bagsiden med det samme hvis man ønsker.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s