Min første bullet journal

Har du hørt om bullet journaling? Jeg havde ikke før for omkring et halvt år siden hvor jeg stødte på konceptet på pinterest og blev lokket af de flotte hånd-dekorerede sider.

wp-1467402936382.jpgHvad er en bullet journal?

En bullet journal er en notesbog som du selv fylder med lige det du har lyst til. Der er faktisk ikke nogen regler, men for mange er den:

  • Kalender
  • To-do lister
  • Dagbog
  • Skitsebog
  • Et redskab til adskillige projekter etc.

Selve “bullet” delen består i at daglige gøremål, ideer, noter osv. noteres i bogen efter et punktformssystem (bullets på engelsk) der skaber overblik over indholdet.

Jeg fortæller lidt om min egen bullet journal om lidt, men for mere/bedre forklaring af basisfunktionerne vil jeg anbefale et kig på bulletjournal.com det er trods alt dem der fandt på det.

wp-1467403753191.jpg

Hvorfor er det fedt?

Det fede ved en bullet journal for mit vedkommende er især at skulle tegne mine layouts, så selv på dage hvor jeg ikke har haft fingrene i noget kreativt som sådan, så har jeg stadig muligheden for at skrive og tegne i min journal.

En anden fordel er at det er et komplet analogt system. NEJ der er ingen app til det her og det er det der er så fantastisk! Det med at have det hele digitalt og på telefonen virker for nogen, men det virkede aldrig for mig. Derudover er der noget utroligt afslappende ved at sidde lidt hver dag og beskæftige sig med noget der ikke involverer en skærm.

wp-1467403756871.jpgHvordan bruger jeg min bullet journal?

Min bullet journal er først og fremmest en kalender, en to-do liste og et kreativt redskab til at holde styr på mine ideer og tanker.

De farvede bjælker over hver dag bruger jeg til at logge min dag. Da jeg lige for tiden er en mor på barsel er det bare en log over min egen og babys søvn! …Okay, det lyder enormt kedeligt, men det giver mening for mig og det er netop det der gør bullet journaling så genialt – den kan tilpasses 100% efter dit eget behov.

Som I kan se ovenover, så er jeg så småt begyndt med nogle lister – i dette tilfælde en liste over film jeg godt kunne tænke mig at se på et tidspunkt. Jeg har blandt andet også en liste over hvad jeg skal købe næste gang jeg skal i Ikea!

wp-1467403745482.jpgHvordan kommer jeg i gang?

Det er sådan set enormt simpelt – du tager en ny tom notesbog og en pen og så går du i gang! Du behøver ikke engang at vente til starten af en ny måned, bare gå i gang med det samme før du kommer på andre tanker.

Din notesbog kan være alt fra et helt almindeligt kladdehæfte til en fin moleskine eller leuchturm1917 som min. Den kan have linjer, tern, være blank eller som min have små prikker – det hele afhænger af hvad dy synes er rart at skrive på.

Jeg håber du er blevet inspireret eller i hvert fald blevet lidt klogere på bullet journaling. Hvis du leder efter inspiration så smut forbi pinterest eller kig forbi facebookgruppen Bullet Journal DK hvor vi deler passionen med hinanden på dansk!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s